Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Ідеї по зберіганню велосипеда вдома

Ідеї по зберіганню велосипеда вдома 16.08.2019

Для кожного з нас велосипед частіше за все наша гордість та радість, проте не кожен член сім'ї має такі самі почуття. Коли велосипед не у використанні, він стає досить незручним об'єктом для зберігання, потребуючи достатньо простору і може бути з легкістю перекинутий.

Декому повезло мати достатньо простору, щоб лишати велосипед чи велосипеди просто на підлозі - в стійці чи без неї, проте більшості всеж необхідно вигадувати розумні рішення щоб зберегти простір.

Без відповідного способу зберігання, речі досить швидко можуть пошкодитись

Існує досить багато способів довготривалого зберігання велосипеда із кріплення на стіну або стелю, однак якщо ви орендуєте приміщення - організація такого способу зберігання може стати проблематичною. Тож ми розбили даний гайд на дві частини - довго- та короткострокове зберігання, розуміючи що опція довгострокового зберігання потребує вкручування болтів або гвинтів.

Ми зосередились на функціональних та доступних рішеннях, однак не забувайте, що додати трохи кмітливості та видумати щось нове - також варіант.

Також, більшість людей все ж обирають зберігання на підлозі, оскільки це найпростіший і найдешевший спосіб. Для цього необхідна лише стійка під колесо або вісь, щоб зберігати вертикальне положення велосипеда.

Способи довготривалого зберігання

Добре, якщо ви маєте власний будинок, а в ньому жорстку стінку або стелю, яка може утримувати деяку вагу.

Тримачі для довготривалого зберігання - найдешевший варіант, який дозволяє зберігати будь-який з велосипедів. Ми розділили такі тримачі на дві основні групи залежно від орієнтації велосипеда під час зберігання: вертикальні або горизонтальні.

1. Вертикальні тримачі

Тримання велосипеда за одне колесо - це найліпший варіант для зберігання, коли проблемою є ширина, а глибина - ні. Ефективність цього методу в зберіганні разом кількох велосипедів. Таким чином зберігаються велосипеди в більшості велосипедних магазинів і майстерень.

Загалом гаки можна придбати досить дешево у побутових магазинах, хоча є і спеціалізовані виробники, які виготовляють гаки різних розмірів, щоб можна було пристосувати під рами з трубами найрізноманітніших форм і розмірів.

Найпростіша варіація скаладається з основного крюка з різьбою, який вкручується в дюбель у стіні, або закручується безпосередньо в дерев'яну стійку на стіні чи стелі.

Заходячи далі базового вертикального крюка, існуює багато схожих варіантів, проте які мають додаткову пластину для покришки та мають отвори для кріплення. Як приклад, популярні гаки від PRO та Delta Cycle Leonardo.

Це більш надійне рішення, оскільки має більше додаткових точок кріплення до стіни.


Якщо розглядати преміум сегмент вертикальних тримачів - це SteadyRack. Його перевага в тому, що він тримає зовнішню частину колеса і не контактує з ободом, щоб його не подряпати.

Його унікальний дизайн дозволяє обертати велосипед майже на 180°, щоб мати доступ до інших велосипедів, які висять поряд на стіні. Проте, цей тримач не дешевий, особливо якщо є необхідність зберігати більше ніж один байк.

2. Горизонтальні тримачі

Якщо вертикальне зберігання найкраще у випадку проблем з розміром за шириною, тоді горизонтальне зберігання ідеальне для випадків скутості у глибині.

В основному утримання велосипеда відбувається за низ верхньої труби. Такий спосіб потребує більшої площі стіни.

Основні варіанти включають складані гаки які прикріплені до стіни. Більш дорогі варіанти просто використовують такий дизайн, який може бути більш привабливим зовні або більш функціональним.

Такий бренд як Feedback Sports пропонує моделі з гаками що налаштовуються, щоб припасуватись до рам різних форм. Інші ж бренди пропoнують тримачі схожі на полички.

3. Пійдомники

Для тих, хто має багато місця під стелею або під стіною, але без зручного доступу - найліпше підійде система з підйомником.

 

Такі штуки можна знайти в побутових магазинах, які використовують для зберігання драбин або каяків, проте також добре працюють з велосипедом.

В основному, така система найкраща для людей, у яких велосипед не є стилем життя, а покатенька - скоріш за все випадкова подія. Ця система, звісно, потребує значно більше часу на установку за звичайні гаки.

Способи не довготривалого зберігання

Тож, можливо якщо ви орендуєте житло або просто не любите дірявити стіни - для вас варіанти "не назавжди".

1. Тримач-упор (підлога-стеля)

Найбільш прийнятний і зручний варіант непостійного зберігання - розпірна стійка яка встановлюється упором в стелю та підлогу.

Вони використовують пружину або спеціальний шарнір для установки та можуть бути з легкістю демонтовані. В основному, такі тримачі можуть тримати два велосипеди з можливістю докупити ще два тримачі для двох додаткових велосипедів.

2. Упорні тримачі на стіну

Варіант упорних тримачів менш поширений і представляє собою просте зберігання спираючи тримач на вертикальну поверхню.

Вони непогано виглядають та найпростіше встановлюються, однак їх неможливо використовувати, якщо в приміщенні слизька підлога.

3. Вільні стійки

Такі бренди як SuperB, Thule, Feedback Sports та Topeak пропонують стійки для зберігання, які стоять вільно (без необхідності додаткових поверхонь), іноді їх також називають "велосипедні дерева". Вони зазвичай мають підважену або триподну базу для надійного утримання стійки з велосипедами.

Хоча вони виглядають не так мінімалістично як упорні стійки, вони можуть стати кращим вибором для людей, в чиєму домі немає жорсткої та надійної стелі або у випадку, якщо стійку іноді потрібно терміново перемістити.

Інші способи зберігання велосипеда вдома


Тримач на двері від Gear Up’s Off виглядає як звичайни вертикальний гак, але він просто накладається на верх дверей та використовує вагу велосипеда, щоб не ковзати.

Проблему зможе скласти хіба-що відкривання дверей в деяких випадках.

Проблеми безпеки зберігання

Це інша сторона яка може вплинути на вибір способу зберігання. Залежно від того, де ви плануєте зберігати свій велосипед, можливо вам слід розглянути краще захищені варіанти.

Деякі з тримачів розглянутих вище, особливо варіанти довготривалого зберігання, часто мають отвори для причеплення троса або замка U-lock. Більшість "тимчасових" варіантів зберігання захистити буде значно складніше.

 

Доступні варіанти для зберігання в нашому магазині - за посиланням.

Читайте також: Найкращі замки та ланцюги

 

Джерело