Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Незвичні велосипедні шоломи

Незвичні велосипедні шоломи 21.08.2018

Безпека передусім!
Ми всі знаємо, що велосипедні шоломи зазвичай мають корпус виготовлений з твердого пластика / пінопласту та мають витягнуту форму. Шолом захищає голову під час падіння, зменшуючи силу удару.

Також стандартний велошолом має проріз у верхній частині корпуса, котрий забезпечує вентиляцію голови, що досить важливо при довготривалих поїздках, особливо в спекотну погоду.

Однак, з плином часу шоломи стали не тільки засобом захисту, але й набули якості стильного аксесуару.

Датська компанія Yakkay виготовляє велосипедні шоломи у вигляді класичної шляпи, бейсболки чи в інших цікавих рішеннях.

При цьому, основа шолома залишається одна, а ви просто змінюєте оболонку. Це як купувати одяг для ляльки.

Для поціновувачів натуральних матеріалів, дизайнер Kévin Goupil розробив шолом з корку, котрий нагадує форму армійської каски. Він гарно спроектований в плані безпеки та ідеально підходить для міських поїздок.


Ще один міський шолом названий на честь Нью-Йорка. Він також, як і перший взірець, має постійний корпус та змінне зовнішнє покриття з м'якої тканини. Легко знімати - легко очистити.

Броненосець - це тварина відома своїми захисними пластинами що формують панцир, який захищає істоту коли їй щось загрожує. Це було відправною точкою для розробки концепції "шолома В", від французських дизайнерів Julien Gergignat та Patrice Mouille.

Корпус шолома отримують шляхом розрізання поліпропіленового листа та додаванням захисних елементів, приливанням подушок з EPP (спінений поліпропілен). Крила шолома складаються всередину та фіксуються щільною застібкою і шолом готовий до використанння. Вибраний матеріал має високу міцність та гарном поглинає енергію.


WhomadeID сумісно з VIVA розробили шолом, який ідеально суміщує безпечність та красивий зовнішній вигляд. Шолом поєднує в собі тонкі зшиті шматки натуральної шкіри та скловолоконну оболонку для більш ефективного поглинання удару.


І ось ми підійшли до найсмішнішого взірця. Однак, в той самий час він є і найкомпактнішим і має найліпшу вентиляцію. Як надійний захист сприймати його не слід, томущо він зроблений хоч і з твердої, проте - тканини. Зате він надзвичайно компактно складається і вміщується в сумочку. Загалом і розроблений він був не конкретно для велосипеда, скільки для повсякденного захисного елемента.