Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Нові Trek Marlin Generation 3

Нові Trek Marlin Generation 3 26.04.2023

Термінологія зміни поколінь властива не тільки людському суспільству, а і є доволі поширеним явищем у світі двоколісного транспорту. Характерною ознакою таких змін є перезавантаження світогляду, трансформація цінностей та формування індивідуальних рис поведінки. Відомо, що проміжок часу між поколіннями у суспільстві, становить приблизно 20-25 років. А от тривалість "велопокоління" доволі короткочасна, так як диктується умовами ринку, що значно динамічніші за біологічні ритми людського життя. Для прикладу, порівняємо дві кантрійні моделі Trek Marlin з різницею у 5 років.

Marlin 7 | 2018 рік

Marlin 8 | 2023 рік


Ми бачимо, що за короткий відрізок часу, велосипеди втратили схожість. Світ маунтінбайку стає дедалі агресивнішим й еволюція крос-кантрі робить свою справу. Складність трас потребує від нинішніх спортсменів постійного вдосконалення в майстерності керування, стрибків та техніки їзди. А їх велосипед має бути міцним, керованим, чіпким і легким. Щорічні довершення призводять до того, що через 4-5 років народжується оновлене покоління тих чи інших моделей велосипедів. Саме такою є нова генерація Trek Marlin, це не просто чергова зміна кольору чи типу трансмісії, а свіжий погляд на сучасний кантрійний велосипед.


Нова класифікація. Ідентифікуємо не за роком, а за поколінням.

Лінійка Marlin повністю змінила класифікацію. Раніше кожна модель мала у своїй назві чіткий рік випуску за яким ми розуміли, якою буде її специфікація, колір та певні особливості. Починаючи з лютого 2023 року, замість конкретного року виготовлення, буде вказуватися певне покоління — "Gen" (Generation).

Дві наймолодші моделі Marlin 4 Gen 2 та Marlin 5 Gen перейшли у новий сезон без технологічних змін. Таке рішення дає можливість придбати велосипед відомого бренду за доступною ціною. Сучасні умови потребують наявності бюджетних моделей в лінійці, а будь-яке вдосконалення приводить до зростання собівартості продукту. Пара належатимє до другої генерації і матимє приставку Gen 2 у назві.

Технологічні зміни.

Marlin 6 Gen 3, Marlin 7 Gen 3 та Marlin 8 Gen 3 — три моделі, які представляють третю генерацію Marlin.


Геометрія рами стала агресивнішою. Тепер вона має більше спільних рис із трейловим Roscoe, ніж з попередньою рамою Marlin. Гостріший кут нахилу рульової (66.5°), крутіший кут нахилу підсідельної труби (74°), довший річ (440 мм) та коротший винос (50 мм).


Хід вилки залишився класичним — 100 мм, але з'явилась можливісь її апгрейду до 120 мм.

Дропаути стали закрими, колеса фіксуються полою віссю ThruSkew, що робить кріплення коліс міцним, простим та безпечним. Для осі ThruSkew не потрібне унікальне колесо чи втулка, технологія використовує стандартну 135-мм втулку, яку можна легко замінити. У комплекті також є зйомний ключ для осі колеса.



Простір між задніми пір’ями збільшили, це дозволило вмістити трейлові покришки шириною 2.4 дюйми з агресивним малюнком протектора.


Врешті були почуті скарги на лязкіт тросів в рамі. Виробник заявляє, що в нових велосипедах цей недолік вирішили та ізолювали всі лінії. Також трос керування дропер постом повністю приховали. Раніше лінія дроперу в рамі Marlin ховала трос лише наполовину.

По всій довжині нижнього пір’я розмістили гумову накладку. Такий захист береже раму від механічних пошкоджень, зменшує рівень шуму від ударів ланцюга та ховає трос перемикача.

Специфікації та моделі.

Marlin 8

Рама: Alpha Silver Aluminum

Вилка: RockShox Judy Silver, Solo Air, 100 мм

Трансмісія: SRAM SX Eagle, 12 шв.

Підсідельний штир: TranzX JD-YSP18, 150 мм

Ободи: Bontrager Kovee, безкамерні

Покришки: Maxxis Ardent, безкамерні

Гальма: Shimano MT200

Marlin 7

Рама: Alpha Silver Aluminum

Вилка: RockShox Judy, пружинна, 100 мм

Трансмісія: Shimano Deore, 10 шв.

Ободи: Bontrager Kovee, безкамерні

Гальма: Shimano MT200

Marlin 6

Рама: Alpha Silver Aluminum

Вилка: SR Suntour XCT 30, пружинна, 100 мм

Трансмісія: Shimano Deore, 10 шв.

Ободи: Bontrager Kovee, безкамерні

Гальма: Tektro HD-M275

Trek Marlin — найпопулярніша модель компанії, яка прогресує в технічному плані і адаптується до більш екстремального катання. Загалом модель має 5 різних комплектацій у 17 варіантах кольорів.

Джерело - Укрбайк