Пн-Пт 10:00-19:00,

Сб-Вс 10:00-18:00

Pinion P1.12 – взгляд на необычную двенадцатискоростную трансмиссию

Pinion P1.12 – взгляд на необычную двенадцатискоростную трансмиссию

Системи внутрішнього перемикання роблять крок вперед

У той час, коли обіцянки велосипедних коробок передач виднілися десь на горизонті, Pinion зробили цілком реальний крок назустріч з новим інтегрованим P1.12. Вбудований поміж шатунів він покриває величезний діапазон передач, має більшу ефективність та не потребує детального та постійного догляду, на відміну від будь-якої іншої інтегрованої системи перемикання передач.

Відтепер не лише для синглів - Pinion дасть можливість перемикати передачі поціновувачам ремінного ходу

Pinion пропонує декілька варіантів перемикачів - два різних на дев'ять швидкостей, дванадцятишвидкісний та масивний вісімнадцятишвидкісний перемикач. Розглянуто буде середній Р1.12, який працює з ременем Gates Carbon.

Загальні характеристики Pinion P1.12

- 12 швидкостей

- 17.7% різниці між швидкостями

- 600% загальний приріст

- вага перемикача - 2350г

- Q-factor - 174мм

- вироблено в Німеччині


Дванадцятишвидкісна трансмісія має 600% діапазон, це набагато більше ніж у Eagle від SRAM.

Перші враження від Pinion P1.12

Pinion потребує спеціальної рами, а слот кріплення перемикача має назву "Pinion Standard", і усі перемикачі Pinion мають єдиний стандарт кріплення.

Щодо самого його розташування у рамі - воно ідеально підібране, а вага розподілена рівно між шатунами. Перемикання передач здійснюється за допомогою Pinion rotary shifter (на кшталт gripshift), що з'єднаний з перемикачем двома тросами, які проходять вздовж нижньої труби.

Загалом, перемикач відносно компактний та акуратний, тож не дуже порушує зовнішній вигляд велосипеда.

Перемикання може бути додатково налаштоване за допомогою зубців ременя

Випробовування перемикача

Зазвичай, спробувавши інтегроване перемикання, більшість людей бажають менше шуму та опору, а також більш зручну манетку. У перших же тестах на жорсткому та повному каміння покритті Pinion зарекомендував себе як надзвичайно тихий та більш піддатливий механізм, на відміну від таких брендів як Rohloff або Nuvinci.

Ось так виглядає права ротаційна манетка, що охоплює діапазон у 12 передач

Повертаючись до шифтера - маючи більш розвинутий та технологічний перемикач, манетка у Pinion не настільки вишукана чи інтуїтивна у порівнянні з Shimano або SRAM.

Річ, яка прийнятна лише у Pinion, і яку потрібно постійно тримати у голові під час перших подорожей - необхідно припиняти крутити педалі під час перемикання, особливо це критично у відношенні перемикання на легкі передачі, та менш важливо при переході на важкі, але все одно суттєво відрізняється від Shimano/SRAM, де можна перемикати передачі не збавляючи темп. Тож у нагоді вам стане навичка "читання" рельєфу для завчасного перемикання.

До речі, варто зауважити, що дана система має багато переваг, наприклад, лише тут можна перемикатись з одного кінця діапазону в інший без пауз, одним обертом, а не поступово змінювати передачі, натискаючи важіль манетки.

Ось так виглядає система Pinion на сталевому 27.5+ хардтейлі Reeb

Кілька слів відносно передач. Діапазон даного перемикача на 12 швидкостей видає неймовірні 600%, і це більше за SRAM Eagle (500%), а різниця між передачами дорівнює 17.7% на одне перемикання. Вмикання найнижчої передачі відчувається так, ніби ремінь взагалі злетів, але це лише до тих пір, поки зчеплення знов не з'явиться. Якщо ж діапазон перемикання вас не влаштовує, його завжди можна оптимізувати за допомогою зубців на ремені.

Перемикач Pinion P1.12 та його конкуренти

Зазвичай, інтегровані перемикачі монтуються позаду, у задній втулці, що серйозно навантажує заднє колесо і заважає адекватному контролю велосипеда. Але подібний тип монтажу не потребує унікальної рами, на відміну від Pinion, і може бути використаний на майже будь-якому ровері.

Тож, маємо унікальність та центральне розміщення системи, як основні фактори для прийняття зваженого рішення. Інші відмінності досить помітні - перемикання відбувається значно м'якше, тихіше та має менше опору. Чи можна назвати Pinion ідеальним інтегрованим перемикачем? Хтозна, але вони однозначно на вірному шляху.

Внимание!

Это русская версия сайта. Хотите перейти на украинскую?

Loading...