Пн-Пт 10:00-19:00,

Сб-Вс 10:00-18:00

Все что нужно знать о мультитулах SuperB!

Все что нужно знать о мультитулах SuperB! 30.05.2019

Мультитул для велосипеда — найчисленніший вид інструментів. Зйомників касети в асортименті одного бренда може бути два чи три, і відрізнятися вони будуть лише наявністю ручки... або не наявністю.  А ось мультитулів в асортименті буває близько двадцяти і більше.

Давайте ж розберемося в чому їхня різниця.

Коли людина приходить в магазин, вона вибирає інструмент за залишковим принципом, або керується порадою консультанта, який поставить зустрічне питання про мету використання і тип велосипеда. Вузли на велосипеді стандартизовані і в більшості випадків можна обмежитися використанням шестигранників на 2, 4, 5, 6 та іноді 8 мм. З'єднання під 10-мм шестигранник зустрічається лише в барабані Shimano, який навряд чи комусь доведеться розбирати в полі, а якщо довелось, то настав час серйозно переглянути ставлення до сервісу свого залізного коня.

 

Для вірного вибору потрібно визначитися, як і де ви будете їздити, які ситуації траплялися з вами і як ви вирішували проблеми на місці, щоб зрозуміти, який набір інструментів стане у пригоді.

 

Мультифункційні інструменти можна поділити на гурти за форм-фактором, набором функцій та за конструкцією.

 

З першим варіантом все, наче, зрозуміло: якщо ви ретельно обслуговуєте велосипед і впевнені, що в дорозі з ним нічого страшного не буде, можна задовольнитися компактним мультиком. В ньому буде близько 6 функцій, де до шестигранників додаються пряма викрутка та викрутка під хрест Phillips recess. Болти з такими голівками на велосипеді зустрічаються на перемикачах. Вони виконують функцію обмежувачів ходу (позначки H/L), аби ланцюг не зіскакував в момент перемикання. Компактна модель TB-9865, наприклад, додатково має в наборі спицний ключ 3,2 мм.

Внимание!

Это русская версия сайта. Хотите перейти на украинскую?

Loading...