Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Безкамерна система від SCHWALBE

Безкамерна система від SCHWALBE 03.12.2018

БЕЗКАМЕРНА СИСТЕМА ВІД SCHWALBE! ВИ ЗАБУДЕТЕ ПРО НАСОС ТА ЛАТКИ!

ПЕРШІ В СВІТІ БЕЗКАМЕРНІ ПОКРИШКИ ВІД SCHWALBE. НІЧОГО КАЧАТИ БІЛЬШЕ НЕ ПОТРІБНО!

Поїздка на велосипеді відтепер буде 100% безтурботна: Schwalbe запускає революційну безкамерну технологію Airless System.
Дуже еластичний, термопластичний поліуретан всередині шини забезпечує плавний накат та комфорт.

Повна безтурботність з системою Airless System — ці слова можна сприймати в буквальному сенсі. Одна покришка нової безкамерної системи від Schwalbe забезпечить пробіг до 10000 км у нормальному режимі без обслуговування, без проколів та без накачування. За відчуттям шина схожа на пневматичну, яка накачана до тиску 3,5 бар, керування справляє враження, як і від камерних шин. Рене Маркс, менеджер з продукції Schwalbe Touring, каже: "Завдяки зручності, довговічності та відсутності потреби у технічному обслуговуванні наша безповітряна система пропонує справжню альтернативу звичайним камерам!"

Те, що раніше звучало, як мрія, вже у цьому сезоні стане реальністю, як для велопрокатів, так і для ком'ютерів та всіх інших велосипедистів, які хочуть назавжди відмовитися від насоса. Це стосується також і електровелосипедів, які дуже вибагливі до якості покришок через свою високу вагу, вищу середню швидкість і збільшене навантаження у поворотах. Електробайки безперечно виграють з витривалою безповітряною системою Airless System, яка не потребує технічного обслуговування.


Тисячі маленьких повітряних подушечок - новий вимір комфорту.

Твердокамерні системи розроблялися і раніше, але, що ж робить нову безповітряну систему надзвичайною, так це технічні властивості часточок піни, виготовленої з розширеного термопластичного поліуретану (E-TPU), відомого під брендом Infinergy від гіганта хімічної промисловості BASF. До речі, це той самий матеріал, який використовується в підошвах бігових кросівок Adidas Boost, де він поглинає удари, забезпечуючи комфорт, а завдяки пружному відновленню навіть надавати приріст енергії відштовхування.

"Саме у цій відчутній силі пружного відновлення і полягає різниця у порівнянні з піною, яка раніше використовувалася для твердокамерних покришок", - пояснює Рене Маркс. "Фізична сила, яка повертає стиснутий матеріал E-TPU в початкове положення, більш ніж у два рази вища, ніж у попередніх системах." Адже піна E-TPU складається з тисяч крихітних герметично закритих (спечених) сферичних повітряних бульбашок. Вони й утворюють високопружну повітряну подушку, і навіть безперервні навантаження внаслідок постійного згинання та великі коливання температур практично не впливають на її властивості.

"Безповітряна шина з тисячами міні-подушечок та надзвичайною здатністю до пружного відновлення має величезні переваги над попередніми матеріалами для твердокамерних покришок", - пояснює Рене Маркс. "Ці технічні переваги, однак, пов'язані і з певною втратою корисних характеристик, адже вага та накат трохи вищі, ніж у звичайних пневматичних шин. Але скрізь, де пріоритетно важлива повна відсутність у потребі технічного обслуговування, де потрібні універсальні та безвідмовні шини, або якщо користувачеві дійсно набридло накачувати покришки знов і знов, наша безповітряна система Airless System впевнено перемагає у звичайних пневматичних покришок. З іншого боку, велосипедисти для яких важливі високі робочі характеристики, точно збалансована взаємодія між шиною та дорожнім покриттям, обиратимуть перевірені пневматичні покришки. Для спортсменів-любителів та велосипедистів, які подорожують на великі відстані, також рекомендується використовувати класичні повітряні шини".


Встановлення покришок з Airless System здійснюється виключно спеціалістами у веломайстерні.

Безповітряні шини Airless System встановлюються за допомогою спеціальної машини. Встановлення однієї покришки займає від п'яти до десяти хвилин, і вимагає трохи більших зусиль, ніж встановлення звичайної шини. Встановлення системи Airless System можливе лише у спеціалізованих точках роздрібної торгівлі, і його можуть здійснювати лише кваліфіковані дилери Schwalbe, які пройшли навчальний курс та отримали сертифікат. "Абихто не зможе встановити шини Airless System. Ми продаємо машини для встановлення та трикомпонентні шини Airless System лише нашим спеціалістам, оскільки тільки вони мають необхідну технічну кваліфікацію», - підкреслює Рене Маркс.

Система складається з безповітряної покришки розміром 40-622, безповітряної трубки з білого термопластичного поліуретану та блакитного кільця. Це кільце забезпечує сумісність системи з ободами різної форми. Система підходить для ободів з внутрішньою шириною від 19 до 21 міліметра. Шина Airless System для одного колеса, яка складається з покришки, трубки та кільця, матиме рекомендовану роздрібну ціну 84,90€ (≈ 2685 грн). Спочатку система буде доступна у продажу лише в Німеччині та Нідерландах.

За словами менеджера з продукції Рене Маркса, "Завдяки надзвичайно великому пробігу та очевидним технічним перевагам шини Airless System стануть реальною альтернативою для певних цільових груп! Спочатку для деяких користувачів може здатися трохи незвичним те, що їхні шини мають бути встановлені в спеціалізованому магазині, але ж у них є й автомобільні покришки, які встановлюють фахівці на шиномонтажі, в чому ж різниця? Результат полягає у отриманні універсальної та безвідмовної шини, яка буде привабливою для багатьох велосипедистів". Schwalbe Airless System є спільною розробкою компаній Supreme Dutch та Schwalbe.

 

Оригінал статті: https://www.schwalbe.com.ua/blog/schwalbe.html