Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Історія компанії Shimano

Історія компанії Shimano 20.02.2018


Маючи за спиною 90 років історії розвитку, компанія Shimano залишається провідним розробником сучасних технологій. Вони створюють продукцію у відопвідності до потреб велосипедистів по всьому світу, забезпечуючи високу якість компонентів, зберігаючи оригінальні технології та інноваційні ідеї.

1921

В лютому 1921 року, Шозабуро Сімано (Shozaburo Shimano) відкрив майстерню Shimano Iron Works на залізничній станції Higashi Minato в місті Сакаі (Sakai) коли йому було 26 років. На місці зруйнованого целюлозного заводу він арендував площу приблизно в 40 квадратних, метрів місячна плата за які складала 5 йен. На той момент в новому закладі був всього один верстат довжиною 1.8 метри, який був запозичений з майстерні Sano Iron Works завдяки дружнім відносинам з власником.

З часом Шозабуро заснував свій власний бізнес і вже вирішив випускати зірки-фривіли. З усіх велосипедних компонентів на той час, фривіли потребували найвищого рівня технологій для виробництва.

1940

Назва змінена на Shimano Iron Works Co., Ltd. В 1940, Shimano Iron Works, Ltd. була заснована Шозабуро Сімано як першим президентом і вже налічувала приблизно 300 співробітників.

1957

Розпочато виробництво втулок з 3-швидкісною внутрішньою системою (планетарна втулка).

1958

У вересні 1958 року, Шозабуро Сімано помер. 

Його місце зайняв Шозо Сімано (Shozo Shimano) і став другим президентом.

1965

В Нью-Йорку започаткована американська корпорація Shimano American Corporation. Це було продовження існування Shimano з впевненим виходом на ринок США і компанія заснувала корпорацію з власним офісом в Нью-йорку. Йошізо Сімано (Yoshizo Shimano) став президентом корпорації.

1970

Компанія Shimano Yamaguchi Co., Ltd. (представляла завод Shimonoseki) заснована в префектурі Ямагучі (Yamaguchi), Японія. Цей завод посилив систему виробництва випускаючи барабанні гальма з випуском 50000 одиниць щомісячно.

1972

В Дюсельдорфі, східної Германії засновано Европейський підрозділ Shimano Europe GmbH.

1973

Заснований великий виробничий підрозділ в Shimano (Singapore) Pte. Ltd.. Він був заснований як перший заморський завод і відносився до промислової нерухомості Jurong в Сингапурі.
Представлена до випуску серія компонентів для шосе DURA-ACE

1980

На шоу IFMA в Кьольні Shimano представила серію DURA-ACE AX 7300 яка була націлена на зниження аеродинамічного опору.

1982

Перший випуск серій SHIMANO 105 та Deore XT стали доступні на ринку.

1983

Заснований Канадський підрозділ Shimano Canada Ltd.

Серія SHIMANO 600EX вийшла на ринок.

1984

Випущена серія DURA-ACE 7400 з новою розробленою системою перемикання Shimano Index System (SIS), яка відмічалась тією особливістю, що перемикання на одну швидкість відбувалось однією дією на перемикач.

Проведений захід Shimano Greenpia Road (представлена гонка Shimano Suzuka Road Race).
Shimano ініцюювали захід Shimano Greenpia Road для популяризації велосипедного спорту в Японії.

1986

Представлена нова серія Shimano 105 з оновленою гальмівною системою Shimano Linear Response (SLR), яка забезпечує більше контролю з кліщовими гальмами.

1987

На ринок вийшла нова серія Shimano Ultegra 600

Ця серія перейняла все з групи DURA-ACE включаючи 7-швидкісну систему SIS.

1988

Енді Хампстен (Andy Hampsten) (команда Seven-Eleven) переміг в перегонах Giro d'Italia з DURA-ACE.

На ринок потрапили шосейні велотуфлі Shimano SH-R100.

1990

Система контактних педалей Shimano Pedaling Dynamics (SPD) вийшла на ринок. Лінійка взуття та педалей названа SPD розроблена для ідеального поєднання ефективності педалювання та ходіння. Випущені нові гальмівні ручки серії DURA-ACE 7400 Dual Control Lever (дуали). Ручки dual-control поєднують механізм перемикання в гальмівній ручці, що зробило можливим змінювати швидкості не прибираючи руку з руля.

1991

Корпоративне ім'я змінилось з Shimano Industrial Works на SHIMANO INC.
 На ринок вийшла серія компонентів для гірських велосипедів XTR. Перша лінійка компонентів для професійних змагань на гірських велосипедах.

1992

Кейзо Сімано (Keizo Shimano) став третім президентом компанії.

У співробітництві з владою міста Сакаі, де розміщувалась компанія на території парку Даісен відкритий велосипедний центр (Музей велосипедів).

1995

Йошізо Сімано (Yoshizo Shimano) став четвертим президентом.

1996

Ринок побачив оновлену серію компонентів DURA-ACE 7700. Серія 7700 була розроблена після ретельного огляду попередньої системи перемикача заснованої на ідеї "Stress-Free".

2001

Йозо Сімано (Yozo Shimano) став п'ятим президентом.

Засновані нові підрозділи в Китаї, Чехії та Франції: Shimano (Shanghai) Bicycle Components Co., Shimano Czech Republic s.r.o. та Shimano France Composants Cycles S.A.S..

2004

На ринок вийшла серія DURA-ACE 7800. Оновлена філософія серії компонентів з принципом - "Для 100% ефективності передачі енергії" ("For 100% Power Transmission Efficiency"). Ця серія включала 10-швидкісну трансмісію, шатуни з технологією HOLLOWTECH Ⅱ, оновлені ергономічні ручки dual control та інші високоефективні компоненти.

2008

Придбаний бренд Pearl Izumi.
Випущена серія DURA-ACE 7900. І знову новий концепт під слоганом "Еволюція досконалості" ("Evolution of Perfection"). Поліпшена конструкція перемикачів з високою якістю перемикання та ефективностю підведення тросів. Шатуни стали складатись з порожнистої зірки HOLLOWGLIDE на додачу до порожнистих шатунів HOLLOWTECH Ⅱ. Всі компоненти також перероблені для оптимізації дизайну.

2009

На ринку представлена система електронного перемикання Electronic Shifting System DURA-ACE 7970. Нова технологія отримала назву "Інтегрований Цифровий Інтелект" ("Digital Integrated Intelligence" - скорочено - Di2).


2010

Shimano STEPS - перші компоненти для велосипедів на електричній тязі.

2012

Представлена група компонентів DURA-ACE 9000. Кожна система і технологія серії були повністю перерозроблена. Особливості на зразок жорстких шатунів з чотирьохлапкою, нова гальмівна система SLR-EV та нова 11-швидкісна трансмісія.

2014

Випущені серії XTR M9000, M9020 and M9050 (Di2).
Заснований новий підрозділ в Італії - Shimano Italy Bicycle Components S.r.l.. 

2016

Випущена нова серія DURA-ACE R9100 (компоненти для шосе) оснащена вимірювачем потужності.


Джерело: http://rideshimano.com/unitedKingdom/en/History-of-Shimano