Пн-Пт 10:00-19:00,
Сб-Нд 10:00-18:00

Оригінальні технології Shimano

Оригінальні технології Shimano

В даній статті приведено опис найпоширеніших технологій Shimano

Закладки за змістом

Shimano Center Lock
Shimano D-Fly
Shimano D2
Shimano Dynamic Chain Engagement
Shimano DYNA SYS
Shimano Dyna SYS 11
Shimano E-Tube
Shimano FireBolt
Shimano HyperGlide
Shimano HG-EV
Shimano HG-X
HG-X11
Shimano HollowGlide
Shimano HollowTech
Shimano HollowTech 2
HyperDrive
Shimano I-Spec 2
Shimano Ice Technologies
Shimano Ice Technologies Freeza
Shimano Instant Release
Shimano Inter 11
Shimano Mega Drive Train
Shimano Mega Lite
Shimano MegaRange
Shimano Multi Release
Shimano Super SLR
Shimano Octalink
Shimano One Way Bleeding
Shimano Optbal
 Shimano Optislick
Shimano Electronic Intelligent System
Shimano Click'R
Shimano Shadow RD
Shimano Shadow RD+
Shimano SIL-TEC
Shimano Index System
Shimano Dual SIS
SLR-EV
Shimano Modular Chain Device
Shimano Pedaling Dynamics (SPD) 
Shimano SPD-SL
Shimano 2-piece Crankset
Shimano 2-way Release 
 
 
 

 


Bump Stopper

Пружний упор заднього перемикача підвищує концентрацію велосипедиста за рахунок зниження шуму перемикача у складних умовах. Цей упор з поліуретану високої твердості запобігає биття ланцюга, поглинаючи співудари між B-лінком та гвинтом регулювання зазору заднього перемикача.

Даним упором обладнані перемикачі Shimano серії Saint


Система Center Lock

Система CENTER LOCK робить набагато легшою установку ротора зі шліцевим кріпленням і стопорним кільцем. Застосування системи кріплення зі стопорним кільцем скорочує загальний час роботи з велосипедом, завдяки швидкій установці та демонтажу. Крім того, надійна фіксація шліцевим кріпленням збільшує точність і жорсткість, одночасно поліпшуючи ефективність гальмування.



Coaster Brake

Ножні гальма Nexus для дорожнього велосипеда приводяться у дію рухом педалей у зворотньому напрямку, так само як і звичайні ножні гальма. Його унікальність полягає у тому, що гальмівне зусилля передається безпосередньо на колесо, так як ножне гальмо Nexus незалежне від механізму перемикання передач, вбудованого у втулку.

Він також завжди створює одне й те саме гальмівне зусилля, незалежно від сили, яка прикладена до ручки, сприяючи комфортній та безпечній їзді. Для Inter-7/Inter-3 він устворює гальмівне зусилля, що відповідає стандарту DIN. Зокрема, гальмівне зусилля Inter-8C на 60% більше за Inter-7C.

Даною гальмівною системою обладнані втулки Shimano: Nexus Inter-8 / Nexus Inter-7 / Nexus Inter-3.

Потужне гальмівне зусилля, яке не залежить від передачі.

Однакове гальмівне зусилля на будь-якій передачі



Cup & Cone Bearing

Радіально-упорні підшипники типу "конус-чашка" мають більш високу міцність, ніж закриті картриджні промислові підшипники, завдяки їхнім можливостям більш ефективно розподіляти бокові і вертикальні навантаження, забезпечуючи надплавне обертання і підвищену довговічність. Радіально-упорні підшипники також легше обслуговувати, регулювати та ремонтувати.

Порівняння розподілення навантажень


DCL Ручки Dual Control

DCL означає ручку Dual Control. Вона об'єднує функції гальмування і перемикання передач, спрощуючи керування велосипедом.

Ергономічні нововведення, мабуть, навіть більш важливі для більш високого стандарту якості, ніж додавання зірок. Нові внутрішні компоненти системи перемикання запозичили міцність від обладнання MTB і настількі легкі в роботі, що можна перемикати передні і задні передачі одним пальцем.

Дійсно, перемикання - це найвищий прояв тотальної інтеграції Shimano Total Integration, його треба просто спробувати, щоб зрозуміти.

Комбіманетки Dura Ace/Ultegra/105 мають оптимізовану структуру з властивостями, що включають зниження ваги шарнірної секції з ближньої сторони вузла перемикання і вбудований трос перемикання для більш легкого керування рулем. Багато деталей сконструйовані більш компактиними і точними для досягання безпрецедентної високошвидкісної ефективності.

Даною технологією обладнані моноблоки Shimano: Dura-Ace/Ultegra/105/Tiagra/Sora/Claris/Tourney A070.



Shimano D-FLY

D-Fly ґрунтується на можливостях проводки та електроніки E-Tube новітньої системи електронного перемикання Shimano Di2 для шосейних велосипедів.

Цей бездротовий компонент додає новий вимір для роботи з Di2 за рахунок бездротового з'єднання велосипедистів з їхніми даними Di2 через велокомп'ютер.


Digital Cone Bearing Adjustment System

Реалізована у втулках Dura-Ace система регулювання конусів підшипників за клацанням облегшує обслуговування і регулювання. Для системи регулювання за клацанням без контргайки достатньо шестигранного ключа на 5 мм, щоб забезпечити точне регулювання підшипників.

Зменшене осьове зусилля

Система осей Shimano розроблена так, щоб розсіювати навантаження і не переносити її на підшипники з метою зробити їх роботу більш плавною і забезпечити більшу довговічність.


Direct Mount Rear Derailleur

Задні колеса легше знімати з варіантом кріплення для Shimano Shadow RD чи Shimano Shadow RD+. Функція прямого кріплення (Direct Mount) розроблена для відповідності широкому асортименту сучасних рам, особливо для гірських велосипедів з дропаутами під порожнисту вісь 142 x 12 мм.

  • Гнучкі вимоги до конструкції рами;
  • Не потребуються спеціальні інструменти (кріпильний болт M10x1, без стопорної шайби);
  • Легше установити заднє колесо.

Double Servo

Механізм Shimano Double Servo-Panta надає задньому перемикачу можливість зміщуватись по оптимальному шляху.

Спрямовуючий ролик слідує впритул за зубцями, оптимізуючи кожне перемикання. Ідеальне слідування сприяє найточнішому перемиканню SIS.

Підтримує спрямовуючий ролик заднього перемикача на оптимальній відстані від кожної зірки.


Обід D2

На аеродинамічну ефективність впливає напрямок вітру. Створюючи обід D2, інженери Shimano враховували як зустрічний, так і боковий вітер, щоб досягнути оптимальної ефективності в умовах реальної їзди. Випробування в аеродинамічній трубі і на дорозі показали, що широкий профіль обода з глибокою монтажною зоною дають найліпші результати в самих різних умовах. При нахилі кута потоку від 0° до 15° профіль обода Shimano D2 знижує опір повітря більше, ніж інші ободи з аеродинамічним профілем. Така конструкція обода збільшує також поперечну жорсткість колеса і поліпшує вертикальну пружність для кращої керованості, комфорту і надійності на дорозі.

Даними ободами обладнані колеса Shimano: Dura-Ace C75 / C50 / WH-RS81-C50.


Dual-Pivot Caliper

Двоосьова конструкція формує легку, компактну і довговічну гальмівну систему. Двоосьові кліщові гальма досягли значного прогресу в зниженні допустимого відхилення і вигину, а також підвищенні довговічності. Вони володіють високою жорсткістю і миттєвою реакцією, в той самий час забезпечуючи більший строк служби. Крім того, довговічність гальмівних колодок збільшена на 100%, що дозволяє досягати високочутливого гальмування продовж тривалого часу.

Даною технологією забезпечені гальмівні каліпери Shimano: Dura-Ace / Ultegra / 105 / Tiagra / Sora / Claris


Dynamic Chain Engagement

Спеціальна функція зубців передачі 1x11 швидкостей

Shimano Dynamic Chain Engagement - це спеціальний профіль зубців для використання в конфігураціях з однією передньою зіркою для крос-кантрі, enduro та трейлу.

Представлений на передніх зірках SM-CRM90 має широку форму і гакоподібну конуструкцію зубців, що сприяє збільшенню сили утримання ланцюга на 150% і запобіганню зіскокування ланцюга в найскладніших умовах.


DYNA-SYS

Shimano представляє технологію трансмісії для гірських велосипедів: Dyna-SYS. Ця революційна технологія використовує 10-швидкісну касету, і це не єдина особливість цієї системи. Головна особливість - повністю перероблена трасмісія, яка володіє реальними перевагами для велосипедиста:

  • Це не тільки одна додаткова зірка...
  • Це ближчий крок передаточних відношень для більш плавного перемикання і кращої передачі енергії
  • Це оптимізовані комбінації передач, які підвищують ефективність та довговічність:
  • Націлена на ефективність: DYNA-SYS пропонує стабільну трансмісію для велосипедиста при будь-якому стилі катання.

Ефективна від природи

10-швидкісна касета HG з ширшим діапазоном 11-36 зубців означає, що велосипедисти можуть проводити більше часу, залишаючись на Основній Великій Зірці - передній зірці на 32 зубці. Традиційно велосипедисти, у котрих на системі три зірки, повинні звикати робити два-три відновлюючих перемикання ззаду, кожен раз, коли вони переходять на внутрішню зірку системи з 22 зубцями. З Dyna-SYS це всього одне відновлююче перемикання, і потребується менш часто. Перемикання плавніше та швидше за рахунок малого кроку передаточних відношень - 42-32-24. Перехід з зірки 24 зубці на Основну Ведучу Зірку - середню передню - легший і більш інтуітивний. Перейти на найбільшу зірку 42 зубці так само легше, що сприяє більш частому її використанню. Технологія DYNA-SYS робить переходи при перемиканні плавними, даючи можливість велосипедистам передавати енергію колесам плавніше, зберігаючи зчеплення і момент.

Поєднання більш широкого діапазону передаточних відношень і малого кроку передніх зірок мінімізує зміну частоти обертання і витрат при педалюванні, що робить передачу енергії більш ефективною.


DYNA-SYS11

Ритм і діапазон

Реальною перевагою 11 швидкостей є можливість мати весь необхідний Вам діапазон перемикання, не жертвуючи необхідним ритмом.

Більш широкий діапазон передач / Загальний діапазон

Порівняння діапазонів передач

Системи з оптимізованим діапазоном

Системи, узгоджені з конкретними задніми зірками для:

  • Кращої якості передач і підвищеної ефективності:

    • Зниження проблем при перемиканні;
    • Ефективних кроків передаточних відношень;
  • Більший діаметр - менший знос зірок.

В діапазоні

Ізда: передачі спеціально підібрані, щоб ви ефективно катались без перемикання спереду.

Підйом: передачі підібрані так, щоб віддавати перевагу нижчим зіркам і максимізувати тягу в положенні сидячи у сідлі.

 

Діапазон передач

DYNA-SYS11 максимізує ритм передачами "ритмічного кроку" в діапазоні, який використовується найчастіше.

  • Менше перемикань спереду завдяки оптимальному числу зубців передніх зірок
  • Велосипедист більш повно контролює частоту педалювання і витрати енергії за рахунок малого кроку задніх зірок.

Діапазон підйому

DYNA-SYS11 максимізує ритм передачами "ритмічного кроку" в діапазоні, що найчастіше використовується.

  • Плавне перемикання за рахунок малого кроку передніх зірок
  • Велосипедист контролює частоту педалювання і витрати енергії за рахунок малого кроку задніх зірок

Високоефективна комбінація передач

Ефективність передачі руху - ключовий індикатор роботи трансмісії

  • Більша швидкість за тих самих зусиль
  • Декілька передніх зірок (2х, 3х) підтримують більш високу ефективність всього діапазону


E-Thru Axle

Порожниста вісь втулки не потребує інструментів, оптимізує жорсткість і балансування ваги та забезпечує легкість дії з внутрішнім кулачковим механізмом. Система порожнистої осі 15 мм на 15% жорсткіша за крутним моментом та на 25% жорсткіша на поперечний зсув ніж традиційна система передньої осі 9 мм з ексцентриком. Забезпечується висока жорсткість при збереженні оптимального балансу ваги. Система порожнистої осі втулки E-Thru мінімузує скривлення амортизації при збереженні малої ваги для різких поворотів на високій швидкості. Мається також система порожнистої осі 8 мм для втулки туристичного велосипеда та динамо-втулки, а також система порожнистої осі 12 мм для задньої втулки.

Даною віссю обладнані втулки Shimano: XTR / Deore XT / SLX / Zee / Deore


E-Tube

Платформа E-Tube забезпечує оптимальну гнучкість на вашому велосипеді. E-Tube передає інтерактивні сигнали та енергію від джерела живлення до усіх інших деталей через з'єднання "Plug&Play". E-Tube не іржавіє, не розтягується, не замерзає і потребує дуже мало обслуговування. З'єднання SM-PCE1 між ПК та компонентами для оновлення програмного забезпечення, дозволяє завжди мати останню версію, оновлюючи вбудовані програми для ліпшого функціонування.

Дана розробка застосовується в Shimano Dura-Ace / Ultegra / Alfine / XTR / Shimano Steps


Extra-Wide Flange

Надширокий фланець втулки від Shimano збільшує базу триангуляції між двома фланцями втулки і ободом, максимізуючи поперечну жорсткість. При зменшеному куті спиць зі сторони касети ця конструкція забезпечує підвищену поперечну жорсткість і більш рівномірне натягування спиць з правої та лівої сторони. Колеса з такими фланцями мають найліпшу в цьому класі жорсткість при скручуванні та поперечну жорсткість, що підвищує ефективність передачі енергії.

Дана технологія застосовується у виробництві втулок Shimano:

Надширокий фланець: WH-9000-C75 / C50 / C35 / C24-TU / WH-RS81-C50 / C35

Широкий фланець: WH-9000-C24-TL / CL / WH-6800 / WH-RS81-C24 / RS31 / RS21 / RS11


FIREBOLT

Що таке "FIREBOLT"?

Швидке перемикання з меншим зусиллям на будь-якій місцевості.

  • Ергономічний перемикач, що обертається - повторює природні рухи руки
    • ===> Незалежне регулювання положення ручки
  • Більш швидке і точне перемикання
    • ===> Короткий хід, чітке відчуття перемикання.

Дана технологія застосовується у манетках Shimano XTR


4mm Longer Axle

Опційна подовжена вісь Shimano додає 4 мм до відстані між шатуном і ступнею. Це дозволяє велосипедисту з ширшими стегнами зберігати правильне положення ніг на педалях.

Дана технологія застосовується у педалях Shimano PD-9000


Four Piston

Дискова гальмівна система з конструкцією каліпера подвійного діаметру з протилежним розміщенням пістонів, які мають різний розмір спереду і ззаду. Ця система основана на новій схемі передачі енергії, коли ротор притискається пістоном меншого розміру на вході ротора в каліпер, і більш потужним пістоном більшого розміру ззаду, що запобігає виникненню коливального руху ротора, а також значно знижує шум.

Крім того, 4-пістонний каліпер забезпечує ширшу контактну зону при збереженні компактного розміру, при цьому ефективне розміщення колодок, за необхідності, регулюється для стабілізації тиску. На додаток, використання в комбінації з Servo Wave дає неймовірне збільшення гальмівного зусилля на 50% у порівнянні з попередньою моделлю. Передова дискова гальмівна система Saint/Zee, котра налаштовується для відповідності різним стилям гальмування кожного велосипедиста, забезпечуючи стабільне гальмування і відмінну модуляцію.

Дана система використовується в гальмах Shimano: Saint / Zee.


Free Stroke

Відстань від початкового положення ручки до точки торкання колодки може регулюватись під будь-який розмір рук, стиль катання та індивідуальні потреби велосипедиста.

Дана технологія застосовується в гальмах Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX / Alfine


Gear Change Support

Механізм підтримки перемикання Shimano використовує частину сили педалювання при перемиканні на знижену передачу. В результаті швидке і точне перемикання на знижену передачу відбувається дуже легко. Для автоматичної системи перемикання цей механізм підтримки є ключовим. Зусилля перемикання знижене до рівня, коли передача може перемикатись за допомогою моторчика постійного струму. Потребується менше електроенергії, тому батарею можна використовувати мнешу, а система буде легшою і компактнішою.

Дана система застосовується в системах Shimano: Alfine / Nexus Inter-8 / Nexus Inter-3.

Необхідне зусилля для перемикання менше на 40%


Касети HyperGlide (HG)

Зірки HYPERGLIDE мають спеціально розраховані направляючі зкоси та профіль зубців для кращого керування ланцюгом при перемиканні. Результатом є швидке та чітке індексне перемикання.

Касета HG, розроблена для 10-швидкісної системи MTB, піддавалась всеоб'ємлюючій оптимізації з метою досягнення надвисокої ефективності перемикання. Крім того, для XTR були прийняті 3-компонентний алюмінієвий павук та 5 титанових нижніх зірок для подальшого зниження ваги та підвищення жорсткості. (2-компонентний павук для Deore XT, 1-компонентний павук для SLX)



Шосейний 10-швидкісний ланцюг HG

Конструкція внутрішніх та зовнішніх пластин для кращого контакту з зубцями зірки забезпечують гладке перемикання в умовах високого навантаження. Крім того, з цим ланцюгом ефективність педалювання підвищилась на 0,6%.

Для забезпечення плавної роботи системи перемикання цей ланцюг має лицьову і зворотну сторони з маркуванням, щоб уникнути установки ланцюга неправильною стороною. (Сторона з маркуванням є лицьовою стороною)

Дана технологія застосовується в ланцюгах Shimano Taigra


HG-EV

Касета HG-EV забезпечує індивідуальний підбір комбінації передач і керування частотою педалювання. Розроблене оптимальне передавальне відношення 11-швидкісної трансмісії, ви можете вибрати більш широкий або більш вузький діапазон передач з наявних для відповідності різним стилям катання. Касета HG-EV стала 11-швидкісною без зашкодження надійності і якості перемикання HyperGlide у порівнянні з 10-швидкісною.

Титанові задні зірки для економії ваги

В касетах Dura-Ace та XTR чотири найбільші зірки виготовлені з титану для економії ваги та збільшення жорсткості.

Павуки, що знижують вагу

Алюмінієвий павук економить вагу та забезпечує високу жорсткість. Касети XTR мають три павуки, на касеті Dura-Ace - два.


Ланцюг HG-X

Еволюція якості перемикання

Спрямований 10-швидкісний ланцюг спеціально для гірського велосипеда означає більш плавне перемикання, меншу вагу і більш високу загальну ефективність системи.

Внутрішня сторона спрямованого ланцюга HG-X оптимізована для переднього перемикання, а внутрішня - для заднього.

Дана технологія застосовується у виготовленні ланцюгів Shimano: Saint / SLX / Zee / Deore

Спеціальний 10-швидкісний ланцюг для гірського велосипеда

  • Розроблений для умов катання на гірському велосипеді: силове педалювання і бруд.
  • Довговічний: відсутні отвори на пластинах ланкок.
  • Захист від бруду: постійна якість перемикання в брудних умовах.

* Ланцюг HG-X несумісний з іншими 10-швидкісними системами для шосе.


Ланцюг HG-X11

Плавний рух, чітке перемикання

Спрямований ланцюг HG-X11 забезпечує більш плавне перемикання і більш високу загальну ефективність. Права і ліва сторони оптимізовані для переднього і заднього перемикання відповідно.

11-швидкісний ланцюг HG-X11 розроблений для оптимізації ефективності роботи 11-швидкісної системи трансмісії

  • Задня система передач: плавне та безшумне перемикання
  • Передня система передач: надійна фіксація ланцюга в перехресному положенні

Асиметрична конструкція ланцюга CN-HG900-11 забезпечує більш високу ефективність трансмісії у порівнянні з симетричною моделлю CN-9000

  • Спеціальна нова внутрішня пластина: нова конструкція ланцюга забезпечує менший рівень шуму при контакті з зубцями

Трансмісії HYPERGLIDE+ ініціювали редизайн касети і ланцюга, що вплинуло на нове покоління розробок для MTB, покращивши швидкість та ефективність перемикання, забезпечивши гладкість роботи на будь-якому типі місцевості і рельєфу.


Переваги


    1. Краще зачеплення ланцюга, міцніше утримання, більш гладке педалювання надають кращу передачу енергії та впевненості їдучу по швидко змінюваній місцевості.
    2. Повне і остаточне перемикання вверх та вниз покращує концентрацію райдера та його можливість прискорення не відволікаючись на недоліки роботи трансмісії.
    3. Неймовірна ефективність трансмісії з більш гладким розподіленням та передачею енергії поліпшує комфорт та знижує стрес для райдера.
    4. Широкий діапазон вибору передаткових відношень у виборі касети, а також вибір між однією та двома зірочками спереду, що забезпечує потреби різноманітних стилів катання MTB.

HYPERGLIDE+ дав поштовх до нового покоління трансмісії для маунтинбайка запровадивши високу якість і рівномірність педалювання по змінюваному рельєфу. Дане оновлення забезпечило ланцюг швидшим перемиканням, ефективною передачею енергії та стабільністю, якої просто не існувало до цього.

Ця система допомогає безперешкодно маневрувати складними стежками завдяки зменшеному збою ритму педалювання при перемиканні, а також зменшеному часу перемикання на третину (у порівнянні з системою HG)

Оновлений ланцюг HG+ отримав розширення внутрішньої ланки, яка без проміжку з'єднується з оновленим за профілем зубцем зірки і забезпечує надвисоку ефективність трансмісії. Така зміна конструкції зменшує вібрації, які зазвичай утворюються при находженні внутрішніх і зовнішніх ланок на зірку, а це, в свою чергу, покращує зачеплення ланцюга і його утримання на зірках. 


HOLLOWGLIDE

Технологія порожнистої зовнішньої зірки і шатуна

Пустотіла конструкція високої жорсткості знижує вагу, але зберігає міцність. Краща передача енергії, більш швидке і точне перемикання передніх передач.

Оптимальний баланс стійкості та легкості

Більш стійка тривимірна порожниста структура

Конструкція з 4 плечима забезпечує високу жорсткість та меншу вагу

Надійність системи / довготривалий строк служби

Титанові зубці забезпечують максимальний строк служби (в 2 рази довше алюмінієвих)

  • Титанові зубці: потрійна (середня зірочка), подвійна (більша зірочка)
  • Зубці з неіржавіючої сталі: одинарна
  • Висока бокова стійкість
  • Конструкція з шипами SG-X

 

Дана технологія виготовлення застосовується у системах Shimano: Dura-Ace / Ultegra / XTR


Шатун HOLLOWTECH

Порожнисті шатуни, виготовлені методом холодного кування

Передова технологія порожнистого кування Shimano дозволила застосувати технологію шатунів Hollowtech.

Метою є зниження ваги шатуна без зашкодження міцності та жорсткості.

Легкі шатуни не тільки знижують вагу велосипеда, але й зменшують обертову масу, сприяючи швидшому прискоренню.

Як і високоякісні труби рами, порожнистий шатун може проявляти вражаючу міцність та жорсткість за надзвичайно малої ваги.



Технологія HOLLOWTECH II

Забезпечує найліпше поєднання жорсткості, міцності, малої ваги та якості обертання

Концепція технології HollowTech II - створення найкращої системи з ціллю найбільш ефективного використання енергії велосипедиста. Жорсткість шатунів забезпечує ефективність педалювання, в той час як мала вага - головний параметр шатунів, облегшує поїздки на довші дистанції, на котрих приходиться більше крутити педалі. Shimano намагається дійти оптимального поєднання суперечливих вимог до жорсткості і легкості шатуна.

Технологія HollowTech представляє собою надлегкі порожнисті шатуни, створені Shimano за власною технологією кування. Технологія HollowTech II об'єднує вісь каретки з правим шатуном для більшої жорсткості і зниження ваги, щоб досягти кращого балансу. Система зовнішніх підшипників каретки дає оптимальне розподілення ваги і більшу стабільність педалювання, забезпечуючи ефективнішу передачу енергії.

Діаметр осі та підшипників 24 мм

Чому для системи HollowTech II були обрані осі з підшипниками діаметром 24 мм? Діаметр осі каретки і підшипників мали першорядне значення при розробці, оскільки зона осі каретки тісно пов'язана з такими ключовми характеристиками, як: жорсткість, міцність та якість обертання.



Технологія HOLLOWTECH II

Важливість загальної збалансованості системи

Крім того, при розгляді системи як єдиного цілого, істотною є загальна збалансованість шатунів, жорсткості осі, положення підшипників та інших характеристик. Система ретельно сконструйована з врахуванням загального балансу кожного елемента запобігання несправності.

Зовнішні підшипники

Для більшості рам з шириною кареткового вузла 68 мм HollowTech II з віссю діаметром 24 мм забезпечує положення підшипників поза рамою, що надає ліпше розподілення ваги і високу стабільність.

  • Підшипники ширші та більші для більш ефективного розподілення і передачі зусилля, більшої стабільності та жорсткості.
  • Такий самий Q-фактор, як і у звичайних кареток
  • Прецизійні підшипники для більшого строку служби та легкого збирання

Якісне ущільнення

Більш того, шатуни HollowTech II мають високоякісні сальники в зоні підшипників для збільшення строку служби та підтримання відмінної якості обертання протягом тривалого часу.

Холоднокована порожниста вісь

Дуже жорстка вісь Hollow Spindle. Скошені шліци гарантують надійне та стабільне з'єднання каретки з шатуном

Вісь та підшипники діаметром 24 мм забезпечують оптимальну збалансованість системи

Після ретельного вивчення всіх проблем, було прийняте рішення вибрати для системи HollowTech II діаметр осі та підшипників 24 мм, так як він оптимальний з точки зору збалансованості всіх характеристик.

Крім того, вивчення всієї системи шатунів повністю, включаючи шатуни та передні зірки, виявило оптимальну збалансованість жорсткості, ваги та якості обертання для максимальної передачі енергії. HollowTech II - найбільш досконала конструкція шатунів на ринку.

Дана технологія застосовується у шатунах Shimano: XTR / Saint / Zee / Deore XT / SLX / Deore LX / Deore / Alivio / DXR / Dura-Ace / Ultegra / 105


Система HYPERDRIVE

Інтегрована конструкція передніх зірок SG-X, передній перемикач з широким лінком та ланцюг HG

Злагоджена робота компонентів поліпшує керування ланцюгом, забезпечуючи точну і стабільну роботу переднього перемикача, що особливо важливо в сурових умовах позашляхового катання.

  • Передній перемикач, ланцюг HG та ведучі зірочки SG-X шляхом командної роботи забезпечують більш надійне, точне і швидке перемикання передач
  • Більш плавне перемикання між середньою та великою зірочокою, особливо при великому навантаженні
  • Безвідмовне плавне перемикання
  • Безпрецедентна крутна жорсткість зірок


I-spec

Інтегрована система кріплення шифтера і гальмівної ручки. Поліпшує зовнішній вигляд, знижує вагу і зберігає більше простору на рулі.

Дана технологія застосовується у компонентах Shimano:

Гальміврні ручки: Saint / Deore XT / SLX / Zee / Deore LX / Deore / Alfine

Шифтери: Saint / Deore XT / SLX


I-spec II

Проста конструкція з вузьким хомутом гальмівної ручки

Більше простору на рулі і кращий зовнішній вигляд.

Дана технологія застосовується у гальмівних ручках та шифтерах Shimano XTR / Shimano Deore XT / Shimano Deore


-SPEC EV забезпечує можливості організації націленого на велику рухливість "кокпіту", який надає райдеру більше сфокусованості та трасі а також гнучкості для найрізноманітніших райдерів.

Переваги

  1. Широкий діапазон регулювань дозволяє використовувати дану систему райдерам найрізноманітніших стилів катання, особистих побажань та антропології отримавши оптимальне положення.
  2. Ергономічний дизайн, швидший доступ до ручок та легка дія поліпшують комфорт та концентрацію.


ICE Technologies

Зношення, яке може спостерігатись у ротора та колодки, наприклад, під час гальмування в поїздці з довгими спусками, негативно впливає на якість гальмування. Для досягнення постійної якості, Shimano створила ротори та колодки ICE Technology в рамках нової технології охолодження. Армована лопать ротора, яка має тришарову структуру: неіржавіюча сталь / алюміній / неріржавіюча сталь, забезпечує кращу ефективність охолодження, знижуючи температуру поверхні ротора з 400° C до 300° C. Крім того, до колодки було додане охолоджуюче ребро. Комплексно, багатошарова лопать ротора і охолоджуюче ребро забезпечують тривалий строк служби колодки, менший рівень шуму та малу вагу.

Дана технологія застосовується у виробництві роторів та колодок Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX

Колодка ICE Technology

Доступні пластикова (органічна) та металізована (напівметал) версії, а також колодки з охолоджучими ребрами та 2-шаровою задньою пластиною (алюмінієве ребро з неіржавіючої сталі) ще більше поліпшують якість охолодження.

Ротор ICE Technology

Багатошарові ротори, так само як і гальмівні колодки з ребрами значно знижуть виділення тепла в гальмівній системі.

Це в свою чергу зменшує зношення, що гарантує постійну високу ефективність гальмування навіть на довгих спусках. Це також гарантує великий строк служби колодки і набагато тихіше гальмування.


Ротор Ultimate Freeza ICE Technology

Технологія Shimano ICE Technologies стала основною для створення найдосконалішого багатошарового ротора, елементами якої стали також алюмінієві охолоджуючі ребра для поліпшеного відведення тепла. За рахунок збільшеної поверхні тепловідведення цей ротор знижує нагрів на 50° C, що у свою чергу призводить до збільшення тривалості гальмівного зусилля на 20% та збільшенню на 20% строку служби гальмівних колодок.

Гідролінія ICE Technology

Гідролінія з банджо більшої довжини SM-BH90-SBLS знижує нагрівання в критичній точці, де тепло передається від каліпера до гідролінії.

Поршень ICE Technology

Каліпери XTR, Saint, Deore XT, SLX, Zee, Deore LX зібрані з поршнем ICE Technology для зниження ваги, високої жорсткості і розсіювання тепла.

Пістони збільшеного розміру передають енергію безпосередньо на гальмівну колодку, а керамічний матеріал застосовується для того, щоб уникнути теплопередачі, для постійного стабільного гальмування.

Гальма серії Shimano XTR виготовляються з гарно ізольованим пластиковим поршнем.

Гальма серій Shimano Saint / Deore  XT / SLX / Zee / Deore LX виготовляються з керамічними поршнями.



Миттєве скидання

Перемикання з миттєвим скиданням замінює перемикання клацаннями, з котрим ви вже знайомі. Перемикання миттєвим скиданням звільнює трос, як тільки ручка приводиться у рух, забезпечуючи максимально швидку зміну передачі. Будь це перемикання вверх з заднім перемикачем "Top Normal" чи вниз з заднім перемикачем "Low Normal", більш швидке перемикання завжди краще.

Даною технологією обладнані манетки Shimano: XTR / Saint / Deore XT / Alfine / SL-R780


Inter-8

передавальне відношення нової втулки INTER-8 збільшене до 307% у порівнянні з 244% попередньої втулки INTER-7. Передаточні числа нової втулки INTER-8 ближче одна до одної, що забезпечує більш ефективний і зручний темп педалювання.

Створена по-справжньому універсальна багатошвидкісна втулка.

Дане оновлення торкається груп товарів Shimano Alfine / Nexus

Таблиця зверху показує відносні передаточні відношення для втулок INTER-7 та INTER-8 при використанні з зірочкою на 20 зубців.

Числа в дужках показивають розмір зірки, якій відповідає кожне передавальне відношення при переході до системи з перемикачем.


INTER-11

ALFINE 11-швидкісна

Широкий діапазон передаточний відношень

Підтримка катання на різних рельєфах

Шлях за один оберт шатунів (700С)

SG-S700
Передня зірка 45 зубців
Задня зірка 23 зубці
Діапазон передач: 409%
SG-S501
Передня зірка 45 зубців
Задня зірка 20 зубців
Діапазон передач: 306%

 



Малюнок вище показує шлях, що може бути пройдено за один оберт шатунів.

Якщо порівняти комбінації передня / задня зірка, можливі для заднього перемикача, перша передача SG-S700 дає те саме передавальне відношення, що 24 зубці для передньої зірки, що 23 зубці для задньої.

11-а передача SG-S700 дає те саме передавальне відношення, що й 53 зубці для передньої зірки, 13 зубців для задньої. В цілому діапазон виявляється ширше.


Internal Grease Sleeve

Втулки мають внутрішні кільцьові ущільнення та муфту змазування, що допомагає зберігати рівень змазування та збільшити строк служби.


Labyrinth & Contact Sealing

Спеціально зконструйовані пильники всереднині втулки запобігають попаданню бруду, пилу та вологи; захищають механізми підшипників, що зводить до мінімуму необхідність у технічному обслуговуванні та збільшує строк служби. Це дозволяє довше зберігати функціональний стан при роботі в несприятливих оточуючих умовах.


Трансмісія MEGA-9

9-швидкісна касета забезпечує більш близькі передавальні відношення, не звужуючи діапазон передач.


MEGA-9 LITE

Легке педалювання з ефективною трансмісією

  • Оптимальне передавальне відношення для будь-якого розміру колеса

Чим більше колесо, тим більший діапазон потребує касета для підтримання легкого педалювання

  • Вдосконалена система перемикання спереду

Комбінації передач, спеціалізовані для кожного розміру покришок, знижуть число відновлюючих перемикань ззаду, необхідних, як наслідок малої різниці числа зубців передніх зірок

  • Зазор з покришкою збільшений для більшої маневреності


M SYSTEM

Ця гальмівна система зберігає гальмівне зусилля, навіть під час вогкої дощової погоди. Застосовуються M-колодки, які гарно працюють у вологих умовах.


Набір зірок MEGARANGE

Зірка MegaRange на 34 зубці володіє наднизькою передачею, яка дозволить Вам легко виїжджати на найкрутіші підйоми.


Новий барабан MICRO SPLINE виготовлений з алюмінію за рахунок чого має напрочуд низьку вагу та забезпечує можливість використання зірки на 10 зубців.

Даний барабан сумісний з касетами під кріплення MICRO SPLINE.

Переваги

  1. Низька вага барабана
  2. Можливість використання зірки з 10 зубцями
  3. Менші та більш часто розміщені шліци зменшують пошкодження барабану касетою.

Mono-Body

Каліпер-моноблок Shimano виточується з цільного блоку, виготовленого холодним штампуванням для досягнення максимальної жорсткості конструкції. Маючи ідеальний баланс жорсткості і ваги, цей каліпер-моноблок є компонентом гідравлічної системи з лінійною реакцією. Лінійна реакція дає потужне зусилля та відмінну керованість.

Дана технологія застосовується при виготовленні гальм Shimano XTR BR-M9020


Мультискидання

Попередні системи перемикали в одному напрямку швидше, ніж у протилежному. Вибір "Top Normal" чи "Low Normal" завжди означав принесення в жертву швидкості перемикання в одному з напрямків.

Тепер з мультискиданням ви можете перемикати дві зірки одним рухом. Результат - максимально швидке перемикання в обох напрямках не залежно від вибору заднього перемикача.

Дана технологія застосовується в манетках Shimano: XTR / Saint / Deore XT / Alfine / SL-R780


NEW SUPER SLR

SLR - це абревіатура від Shimano Linear Response. Нова конструкція Super SLR включає механізм, що знижує тертя в каліпері, ручці та на тросі, що підвищує чутливість і поліпшує модуляцію. Для ручки прийнятий механізм Servo Wave, який забезпечує швидкий контакт колодки з ободом і більш плавний хід від початкового гальмівного ефекту до блокування колеса.

SLR є одним з важливих факторів кращого гальмівного зусилля двовісного гальма Shimano у порівнянні зі звичайними гальмами з боковою тягою.

Дана технологія застосовується у виготовленні шосейних моноблоків та шосейних гальмівних каліперів Shimano: Tiagra / Sora / Claris


З'єднання з кареткою OCTALINK

У порівнянні з передачею енергії звичайного квадратного конуса, 8-шліцевий інтерфейс Octalink, що з'єднує каретку з шатунами, збільшує міцність та жорсткість всього вузла.

Легке обслуговування осі

Шліци каретки Octalink не деформують ричажний шатун, що дозволяє демонтувати шатун без зайвих зусиль.


Одностороннє прокачування

"Одностороннє прокачування" було розроблене для запобігання попадання повітря в гідравлічну систему. Маршрут олії було вдосконалено через систему для запобігання захвату бульбашок повітря системою. Рух мастила в одному напрямку плюс воронка з мінеральнним мастилом дають легку і чисту систему прокачування.

Прокачувати систему даним способом є можливість для гальмівних систем Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX / Zee / Deore LX / Deore / Alfine / BR-M447 / BR-M446 / BR-M395

BR-M395 Легка установка та регулювання

  • Швидка установка і легке обслуговування
  • Одностороннє прокачування з воронкою
  • Положення прокачаного штуцера змінено для простоти обслуговування


Система спиць OPTBAL

Система спиць заднього колеса OPTBAL має 21 спицю: 14 спиць з правої сторони, та 7 спиць - з лівої. Простір, що займає касета у сучасних колесах, створює нерівномірний натяг при традиційних системах спиць 1:1. Цей дизбаланс враховується у випадку 11-швидкісної касети, утворюючи майже подвійне натягування спиць з правої сторони. Зазвичай спиці з високим і низьким натягуванням мають тенденцію відповідно до розриву спиць та ослаблення ніпелів. Нерівномірне натягування впливає на довговічність і міцність. Конструкція OPTBAL вирівнює натягування спиць, збільшуючи жорсткість, міцність та довговічність колеса.

Дана технологія застосовується у виготовлені колес Shimano: WH-9000-C24-TU / WH-9000-C35-TU / CL / WH-9000-C50-TU / CL / WH-9000-C75-TU / WH-RS81-C35 / WH-RS81-C50


Optical Gear Display

Оптичний індикатор передач повідомляє, яке положення передач вибране на даний момент. Ви можете бачити, скільки великих і малих зірочок ви можете вибрати, що полегшує контроль над перемиканням.


OPTISLICK

Троси OPTISLICK мають мінімальний і однорідний шар гальванічного покриття, котрий підвищує ефективність проведення троса і забезпечує відмінну стійкість до корозії.


Polymer Coated Cable

Секрет полягає в новому полімерному покритті, яке під мікроскопом виглядає як група трубок, огорнутих навколо троса.

Це означає меншу поверхню тертя об внутрішнє покриття оплітки і довше утримання змазки.

Головні переваги: значне зниження зусилля для перемикання і відчуття більш швидкої дії перемикача, а також посилене гальмування при значно меншій дії на ручку.



POWER MODULATOR

Що відносно переднього роллерного гальма, гальмівна система з модулятором зусилля вбудована в бокову частину втулки для пом'якшення імпульсного зусилля від ручки, забезпечуючи легке та передбачуване гальмування. Ця гальмівна система особливо зручна для починаючих.

Дана система застосовується у передніх роллерних гальмах Shimano.


POWER MODULATOR Unit

Модулятор зусилля - це більш ефективне і кероване гальмування для періодичного і прогулянкового катання.

*

  • SM-PM40 для V-Brake (на гірському влеосипеді)
  • SM-PM50 для механічних дискових гальм (на сіті-байку)
  • SM-PM60 для V-Brake (на сіті-байку)
  • SM-PM70 для V-Brake (на теристичному влеосипеді)

Порівняння гальмівних характеристик

ОБЕРЕЖНО!

  • Модулятор зусилля - це пристрій, який полегшує контроль за гальмуванням шляхом збільшення ходу троса на гальмівній ручці в межах визначеного постійного діапазону гальмівного зусилля. Якщо ефективний робочий діапазон буде перевищено, ручка і гальма будуть діяти, як звичайні дискові гальма (відчутно і потужно). В цьому випадку гальма можуть розвинути більше зусилля, що може викликати блокування колеса. Тому важливо, щоб Ви повністю зрозуміли і випробували роботу модулятора зусилля перед його використанням.
  • Модулятор зусилля не має функції запобігання блокування колеса.

Press-Fit Bottom Bracket

Для задоволення потреб покупців, Shimano розробила каретку Press-Fit, маючи на меті головну задачу - загальна ефективність педалювання. Вісь каретки надійно підтримується широко розміщеними підшипниками на базі технології HollowTech II, яка забезпечує високоефективну передачу енергії.


Quick Engagement

Задні колеса та втулки Shimano мають 18/16 пазів для швидкого зчеплення. На відміну від шосейних перегонів, траси для крос-кантрі характерні великою кількістю різких поворотів та крутих підйомів, що робить важливим швидке зчеплення. Shimano поліпшила задні втулки висококласних гурп комопнентів та коліс для гріського велосипеда, обладнала їх 18/16 пазами і двома комплектами собачок для подвоєння зачеплення та оптимізації сили зчеплення.

Дана технологія застосовується у втулках Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX / FH-M618 / Deore LX / WH-MT68 / MT66


RAPIDFIRE Plus

Rapidfire Plus використовують на гірських велосипедах з 1985 року. RAPIDFIRE Plus все ще користується успіхом у широкому колі велосипедистів та гонщиків від кросс-кантрі до фрі-райду. Rapidefire Plus пристосований для швидкого перемикання, надаючи велосипедистам можливість перемикатись на знижену передачу на 3 зірки за один рух. Шифтери RAPIDFIRE Plus від Deore до XTR мають двонаправлене скидання, що означає скидання підтягуванням вказівного пальця чи натискання великого пальця.

Дана технологія манеток застосовується в Shimano: Alfine / Capreo / XTR / Saint / Deore XT / SLX / Deore LX / Deore / Alivio / Acera / Altus


Reach Adjust

Гальмівні ручки обладнані механізмом регулювання досяжності. Відстань від ручки руля до гальмівної ручки може регулюватись під будь-який розмір рук, стиль катання та індивідуальні вподобання велосипедиста.


REVOSHIFT Shifter

Шифтер REVOSHIFT дозволяє перемикати передачі простим обертанням великим і вказівним пальцем, не прибираючи рук з руля. Легке і надійне перемикання зручне для велосипедистів середнього класу та початківців.

Дана технологія застосовується у групах компонентів Shimano: Tourney / Nexus (INTER-8/7/3)


Road Disc Brake

Для шосейних спортивних велосипедів доступна велика різноманітність стилів катання, відповідно і обладнання велосипеда повинне відповідати різним вимогам. Дискова гальмівна система для шосе безсумнівно одна з технологій для задоволення очікування влеосипедистів.

BR-CX77 / BR-R517 / BR-R317 - механічні дискові гальма, сумісні з ручками для шосе.


Roller Brake

Багатоцільові роллерні гальма Shimano мають кулачково-роллерну конструкцію, яка забезпечує сильне, але легко контрольоване гальмування. Великі радіальні ребра охолоджуючого диска знижують температуру, усуває зношення та подовжують строк служби змазки. Ущільнювачі захищають від бруду та води, за рахунок чого забезпечується безпечне та надійне гальмування як у вологому, так і в сухому стані.

Дані гальма виготовляються у групах компонентів Shimano: Tourney / Nexus

Багатоцільові роллерні гальма

З використанням нової V-подібної гальмівної колодки та великих охолоджуючих ребер, сила гальмування стала порівнювана з силою механічних гальм. V-подібні колодки збільшують гальмівну силу, в той час як великі ребра ефективно відводять тепло, що забезпечує більш довготривале і сильне гальмування при меншому зношенні. Ці зміни роблять роллерні гальма адаптованими для широкого спектру велосипедів.

Дані зміни застосовані до гальм Shimano: BR-IM86-F / BR-IM81 / BR-C6000 / BR-C3010 / BR-C3000


SEIS / Shimano Electronic Intelligent System

Серії Dura-Ace 9070, Ultegra 6870, XTR M9050 та Alfine зазнали технологічне оновлення з допомогою комп'ютеризованою системою перемикання, заснованою на концепції Di2, яка названа SEIS (SHIMANO ELECTRONIC INTELLIGENT SYSTEM).

Новаторська технологія перемикання SEIS все так само заснована на системі індексного перемикання Shimano Index System (SIS), яка за багато років довела перевагу своїх характеристик перемикання. Інновація полягає в тому, що в даному випадку перемикання забезпечується електронікою. Ця система широко випробовувалась протягом останніх двох років декількома професійними гонщиками в усіх можливих умовах, таких як: дощ, бруд, низькі температури, бруківка та комбінації всього одночасно.

Перемикання здійснюється простим натисканням кнопки.

Для перемикання не потребується ніякого зусилля, що дає перевагу, оскільки тепер легше завжди міцно тримати кермо та фокусуватись на їзді, а не на перемиканні.

Ця система перемикання забезпечує точне і легке перемикання в складних умовах, наприклад, коли Ваші руки замерзли або коли зовсім знесилені. Крім того, на якість перемикання ніколи не впливатимуть забруднені чи розтягнуті троси, оскільки сигнал перемикання передається електронно. Кнопки керування працюють аналогічно механічним комбіманеткам, тому Вам не треба перепрограмовувати свій мозок під SEIS.

Дана технологія застосовується у групах компонентів Shimano: XTR / Dura-Ace / Ultegra / Alfine


SERVO WAVE Action

Коли Ви натискаєте гальмівну ручку Servo Wave, спочатку колодки рухаються швидко, так що для контакту колодок з ротором потребується лише невелике переміщення ручки.

Потім, при контакті колодки і ротора, фактор добутку дусилля швидко зростає, так що додатковий рух ручки використовується для докладання більшого гальмівного зусилля та кращої керованості.

Дана технологія застосовується в гальмівних ручках гідравлічних гальм Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX / Zee / Deore


SHIMANO CLICK'R

Shimano Click'R - педальна концепція, яка розрахована на новачка. Контактні педалі являють собою набагато більш ефективну систему передачі енергії від ніг до велосипеда, у порівнянні з пласкими педалями чи тукліпсами. Педалі Shimano Click'R дозволяють Вам кататись довше і швидше за меншої втоми. І не тільки це, Ви також досягаєте більшої стійкості та керованості велосипеда. Тому - скажіть "до побачення" Вашим старим, поглинаючим енергію, туфлям та піднімайтесь до катання більш високого рівня.

Дана технологія застосовується в педалях Shimano: PD-T700 / PD-T400 / PD-T420 / PD-MT50

  • Більш м'яка пружина для легкого застібування / відстібування

Зусилля застібування на 60% менше, ніж у SPD

Зусилля відстібування на 62% менше ніж у SPD (нижнє положення пружини)

 

  • Плаваюча рамка для полегшення застібування
  • Запобігає випадкове відстібування
  • Кут відстібування SPD: 13° / Click'R: 8.5°

Менший кут реакції для швидкого відстібування


Задній перемикач Shimano SHADOW

Механізм заднього перемикача Shimano Shadow призначений для більш агресивного катання. Його наднизькопрофільна конструкція дає багато переваг. Конструкція з низьким профілем та одинарним натягувачем не зачіпає задню вилку при катанні у складних умовах. Результатом є гладка та безшумна робота.

Дана технологія застосовується у виготовленні задніх перемикачів Shimano: SLX / Deore / Alivio / Capreo


Задній перемикач Shimano SHADOW+

Безшумна трансмісія

Стабілізатор заднього перемикача знижує биття ланцюга

Просте рішення зіскокування ланцюга

Легше та ефективніше, ніж роликовий натягувач

Дана технологія застосовується у задніх перемикачах Shimano: XTR / Saint / Deore XT / SLX / Zee / Deore


Shimano Synchronized Shift

Два перемикачі, один шифтер

Передній перемикач зчитує положення заднього пермемикача і автоматично виконує перемикання спереду. Підвищує ефективність за рахунок зменшення часу, що витрачається на малих передніх зірочках.

Карта синхронізованого перемикання з програмуванням

Велосипедист вибирає, коли відбувається перемикання спереду, а також вибирає команди задньому перемикачу.

Дана технологія застосовується в електронній группі компонентів Shimano XTR


SIDE SWING Front Derailleur

  • Горизонтальний рух відповідає напрямку ланцюга
  • Плавне і ефективне перемикання спереду

Більш ефективне прокладання тросу

Більший зазор для великих коліс

  • Немає проведення за підсідельною трубою
  • Можливість зменшення довжини нижніх труб заднього трикутника

Додаткова гнучкість конструкції з коротшими нижніми трубами заднього трикутника


SIL-TEC

Обробка поверхні для наднизького тертя від Shimano

SIL-TEC є передовою технологією гальванічного покриття, яка перевершує звичайне покриття і наноситься за передовою технологією з використанням включень з часток фторопласту, що покращує якість роботи системи. Продукти SIL-TEC обертаються більш плавно і менше зношуються в будь-яких умовах.

Покриття SIL-TEC .

Дана технологія застосовується при виробництві ланцюгів Shimano: CN-HG900-11 / CN-HG700-11 / CN-HG600-11 / CN-HG95

Ланцюг SIL-TEC у порівнянні з ланцюгом зі звичайним покриттям (Zn-Ni) (порівняння CN-M981 та CN-980)


Система індексного перемикання задніх передач SIS

Компоненти цієї системи, такі як індексний механізм, вбудований в шифтер, трос заднього індексного перемикання SIS, плавно працюючий задній перемикач утворюють Індексну систему Shimano.


Переднє і заднє індексне перемикання DUAL SIS

Система індексного перемикання задніх передач SIS була застосована спереду. Переднє перемикання з індексною системою робить процес перемикання більш легким та зручним.


SLR-EV

SLR-EV - це SLR з симетричним двоосьовим кліщовим гальмом. Конструкція гальма з короткими плечами використовує два кулькопідшипники і один роликовий для досягання більшої ефективності в шарнірі та забезпечення відмінної модуляції і енергії для гальмування. Разом з гальмівним тросом BC-9000 новітні каліпери утворюють гальмівне зусилля на 36% більше у порівнянні з попередньою моделлю гальма Shimano. Ми пропонуємо двоосьове симетричне кліщове гальмо з кріпленням на передню вилку та верхні труби заднього трикутника (BR-9010 / BR-6810 / BR-5810).

Коротке плече знижує тертя в шарнірі

  • Кращий відгук
  • Висока ефективність

Структура з 2 кулькопідшипниками і 1 роликовим

  • Поліпшена ефективність в шарнірі


SMART CAGE

Застосування роликів з 13 та 15 зубцями дозволяє використовувати коротшу рамку, яка, тим не менш, може працювати з касетами MEGARANGE, широким діапазоном передач і зірками на 34 зубці.

Лапка перемикача Smart Cage не тільки краще виглядає, але й надає додаткову перевагу збільшеного дорожного просвіту.

Дана технологія застосовується в задніх перемикачах Shimaon: Altus / Tourney A070


Модульний натягувач ланцюга Shimano

Перемогайте в усіх змаганнях з гравіті!

Модульний натягувач ланцюга Shimano являє собою міцний та ефективний пристрій для ланцюга. Велосипедист може обирати варіанти з однією / двома направляючими або без них, у відповідності з припустимим використанням. Пристрій має мінімальне захисе кільце для захисту ланцюга і передньої зірки від ударів. Змінний шумопоглинач дозволить вам сконцентруватись на катанні, не відволікаючись на шум. Модульний натягувач ланцюга Shimano у парі з заднім перемикачем Shimano Shadow+ утворюють надстабільну та безшумну трансмісію.

Даний натягувач доступний у серії компонентів Shimano Saint

Керування ланцюгом


SP41

З SIS SP41 вся рубашка попередньо змазана спеціальною силіконовою змазкою для швидкого і точного перемикання.

OT-SP41 максимально знижує тетртя для перемикання без зусиль. Крім того, знижується також втрата енергії через затримки перемикання та втому від перемикання, особливо коли катаєтесь по місцевості з великою кількістю підйомів та спусків чи на довгі дистацнії.


himano Pedaling Dynamics

На велосипеді та без нього

SPD - Система пристібання забезпечує більш ефективне педалювання для різних моделей туфель та педалей, а втоплений шип робить ходіння більш зручним. З системою SPD ви можете педалювати з більшою стабільністю і комфортом.

Зручність при ходінні

Shimano винайшла SPD для задоволення потреб стилю життя, котрий зветься MTB. Позбувшись тукліпсів та поєднавши педаль та підошву в єдину систему передачі енергії, Shimano збільшила прикладання енергії на педалі, а також контроль над велосипедом під час катання в екстремальних умовах. Сьогодні немає жодного стилю катання на гірському велосипеді, котрому не відповідали хоча б одні педалі SPD. По будь-якому ландшафту, від швидких перегонів крос-кантрі до крутих, кам'янистих, мокрих, зарослих корінням та брудних троп. Педалі SPD від Shimano йдуть в ногу з часом. Традиції безвідмовності, надійності та неймовірної довговічності продовжуються, по мірі розвитку системи туфель/педаль, для задоволення усіх потреб Вашого стилю катання.


 Shimano Pedaling Dynamics SL

Pro для Вас

Професійні гонщики пред'являють підвищені вимоги до таких характеристик педалей як: оптимальна передача енергії та міцність. Технологія виготовлення низькопрофільних педалей розрахована на широкий круг велосипедистів, включаючи гонщиків усіх рівнів та любителів фітнес катання. SPD-SL - це платформені шосейні педалі, яка розроблена у системі з взуттям Shimano, для кращої передачі енергії від ваших ніг до велосипеда. Для професіоналів надширокий низькопрофільний шип більш рівномірно розподіляє енергію по більш широкій поверхні та ефективніше передає її на велосипед навіть за пікових навантажень на педалі. Немає втрат руху. Немає втрат на згин, зазори чи невідповідності конструкції туфлі та педалі. Це головна перевага, яка дозволяє перемагати у перегонах. Та сама енергоефективність, яка піднімає впрофесіоналів на п'єдестал, збільшує ефективність катання і велосипедистів інших категорій. Витривалість в довгих поїзках, більше комфорту та задоволення!

Ефективність передачі енергії

SPD-SL -  вдосконалена платформа для шосейників. Ця платформа була розроблена спеціально для шосейних велосипедистів світового класу. Злагоджена робота педалі та шипа забезпечує більше ефективної передачі енергії при екстремальних навантаженнях педалювання в гоночних змаганнях.


TAP FIRE Plus

Інтуітивне перемикання та природні рухи пальців по ергономічній ручці для довготривалого катання без зусиль

Дана технологія застосована до трекінгових моноблоків Shimano Alivio

ST-T4000


Toe-in Adjust

Оптимальна гальмівна реакція досягається легким сходженням (близько 0.5 мм) гальмівних колодок. Суміщення увігнутої шайби з фіксуючим болтом значно полегшує регулювання сходження.

Дана система використовується в гальмах Shimano: Dura-Ace / Ultegra / 105 / Tiagra / Sora / Claris


Top Normal

Задні перемикачі "Top Normal" традиційно є пружинними. Користувачі RAPIDFIRE Plus віддають перевагу збільшеному часу реакції перемикачів "Top Normal", так як вони перемикають на найнижчу передачу швидше. Велосипедисти, які віддають перевагу швидкості реакції, оцінять можливість перемикатись на найнижчу передачу великим пальцем.


Top Swing Front Derailleur

Так як відкидна секція, що рухається, установлена в більш високому положенні і об'єднана з більш коротким лінком, досягається більша жорсткість при одночасно більш швидкому і легкому перемиканні.


2-компонентна конструкція шатунів

Вісь каретки і шатун складають одне ціле

Підвищена жорсткість при меншій вазі.

Більш широке розміщення підшипників

Жорсткість вище, а сила педалювання передається ефективніше

Прецизійні підшипники

Проста установка та мінімальне технічне обслуговування


Двонаправлене перемикання

Ручка скидання RAPIDFIRE Plus зазвичай називається курком, так як нею керують як пістолетом. Ручка скидання нових шифтерів RAPIDFIRE Plus груп від Alivio до XTR може керуватись таким самим способом, але й додається можливість активувати важіль скидання натисканням великого пальця.

Дана система перемикання застосовується в манетках Shimano: Alfine / Capreo / Saint / Deore XT / SLX / Deore LX / Deore / Alivio


Wheel-Type Pulley

Задні перемикачі Tourney для направлення троса використовують ролик, що обертається, що знижує тертя троса. В результаті перемикання стає більш легким та відчутним.

Дана технологія застосовується у перемикачах Shimano Tourney RD-FT


Wide Link

Конструкція широкого шарнірного лінку збільшує міцність та жорсткість. Особливо для Dura-Ace, Ultegra та 105, внутрішній лінк, так само як і правий, розширений для додавання жорсткості. Виключений вигин забезпечує чітке і точне, а також швидше перемикання, навіть при переході з нижчих на вищі передачі, стоячи на педалях.